De kracht van acceptatie

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 14:42

Er kunnen veel dingen zijn die ons in ons leven overkomen. We krijgen dingen waar we niet om hebben gevraagd en die niet lijken te passen in ons leven. Ons vermogen van acceptatie hiervan kan van grote invloed zijn op onze geluksbeleving.

Het klopt dat een mens na een vorm van acceptatie over hetgeen hem of haar is overkomen vaak sneller verder kan met het leven en dat er weer ruimte komt voor andere dingen.

Als we al tot het inzicht komen dat acceptatie goed voor ons kan zijn ligt er rond acceptatie een soort moeten: “Ik wil het niet, maar om verder te kunnen moet ik”.

Binnen Transitiekracht kennen wij ook een andere soort van acceptatie waarbij wij als mens de kracht hiervan kunnen voelen en ervaren. Hierdoor creëren we (vaak onbewust) nog meer ruimte om de volgende stappen aan te gaan.

De verschuiving ligt hem in het beleven van de acceptatie zelf: word jezelf bewust van de enorme kracht die wij als mens bezitten om datgene waar we de meeste moeite mee hebben toe te laten in ons leven. Dat we in het proces voelen dat we overeind blijven en dat we voelen en beseffen wat de non-acceptatie ons tot nu toe heeft afgeleid van onze innerlijke verbinding.

In de acceptatiesessie reizen we met ons voorstellingsvermogen nog datgene wat we willen accepteren. Dat reizen doen we in verbinding met onszelf, vanuit waarnemen en ons verlangen naar vrijheid. We zetten mensen of instanties in ons hart en laten deze na een kort gevoel van verbinding los. Het gaat niet om vergeving: het gaat om vrij maken. Ons denkproces laten we hierin los: onze gedachten zijn (nog) niet te vertrouwen.

Acceptaties vanuit wils- en hartkracht zijn veel sterker dan vanuit een moeten. Het voelen van de kracht kan een fundament creëren om meer vanuit vrijheid verder te gaan.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je ondersteuning? Neem contact met ons op,we delen graag ons bewustzijn.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.